img> src="https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/03/9b/2d/f2/new-york-city.jpg"

maandag 25 juni 2012

Cupcakes maken

Hee allemaal!
Ik ging vorige week woensdag cupcakes maken en ik vond het wel leuk om daar even een artikeltje over te maken. De laatste tijd ben ik al zoiezo meer van de DIY's, dus verwacht er veel de laatste tijd!

Wat heb je nodig?
– Een cupcakemix (met 12 cupcakevormpjes, sprinkels, topping en cupcakemix erin)
– 3 eieren
– 150 gram zachte boter
– 400 gram slagroom




Zet de 12 bakvormpjes op bakplaat of muffinplaat. Verwarm de oven voor. (oven met met luchtcirculatie moet c.a. 160 °C       
voorverwarmt zijn, elektrische oven c.a. 180 °C)
Doe de bakmix, eieren en de zachte boter in een kom en 1 minuut kloppen met een garde of mixer tot het deeg glad wordt.
Verdeel de bakmix in de vormpjes met 2 eetlepels. Ze moeten niet helemaal vol zitten tot de rand, want ze gaan natuurlijk ook rijzen!
Zet de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven. Ze moeten er 25 min. in blijven.
Laat de cupcakes afkoelen of zet ze een kwartiertje in de koelkast. 
Nu gaan we beginnen met de topping. Doe de slagroom in een kom en roer het op de laagste stand van de mixer (of garde).
Voeg de toppingmix toe en klop het al roerende op tot een stevige massa. 
Doe het mengsel in een spuitzak (of in een boterhamzakje en knip een hoekje ervan af).
Versier de cupcakes met sprinkels.
Tada!

Ik vond het echt super leuk om te doen, ze waren ook wel lekker!
Liefs Felina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten