img> src="https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/03/9b/2d/f2/new-york-city.jpg"

donderdag 14 juni 2012

Tag: Vakantie

Ik hou heel erg van reizen naar het buitenland, en ik vond een tag over vakantie op Teskuh.nl, dus ik vond hem wel zo leuk om over te nemen.

Welke landen van de wereld heb je al eens bezocht? 
Tot nu toe is dit Dubai, Koeweit, België, Frankrijk, Engeland, Italië, Oostenrijk, Turkije en Duitsland. Verder wil ik nog een keer naar Amerika en China. 

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen? 
New York! Dat lijkt me zo'n gave stad! Ik wil echt al jarenlang naar New York. Maar ik weet gewoon zeker dat ik er een keer naar toe ga, al is het over 20 jaar. 
Ik heb dan ook niet voor niets een gigantische Brooklyn Bridge poster op mijn kamer hangen. 
Zo ziet mijn Brooklyn poster eruit.

Wat is jou meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik wil het liefs gewoon een vakantie waarin je bekende plekken ziet zoals bijv. de Eiffeltoren, Big Ben etc.
Dit geeft mij toch een gevoel van dat ik echt een wereldstad heb gezien. Dit doe ik liever een paar daagjes, voor een week of 2 wil ik liever naar een heerlijk warm land waar je lekker op het strand in een hangmat met een cocktail kan liggen. (hmmmmm)


Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Toen ik een jaar of 6 was ben ik ook op aardig wat plekken geweest, waar me soms nog wel eens wat van de vakantie opeens te binnen schiet, maar waar ik meestal weinig van weet. Ik denk dan toch Koeweit, dit komt het meest in de buurt van een land met mooie stranden en waar het heerlijk warm is (in de zomer 40-50 graden, maar ik ben dan in mei gegaan).

Ben je wel eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Helaas niet, maar dat komt omdat ik ook niet werk. Ik zit op de middelbare school en moet nog even verder dromen naar een heerlijke baan waarvoor je spontaan naar Curaçao word gestuurd.
Ik verdien dan met mijn blog ook geen geld, even voor de duidelijkheid.

Met wie ga je meestal op reis?
Meestal met mijn broer en vader, soms gaat mijn broer nog wel eens alleen met scouting weg.London meivakantie '12


Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Gaby, of een andere vriendin.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? 
Laptop, absoluut. Ik kan nou eenmaal niet zonder internet. Oja, en voedsel. Misschien nog een persoon die vlotten kan bouwen, of helemaal niks. Lijkt me wel fijn om in een zelfgebouwd hutje een paar dagen helemaal niks te doen en genieten van het uitzicht.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Jep, in Groenlo, vorig jaar. In 2010 ook, weet niet meer precies waar...

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Attractiepark absoluut! Ik hou enorm van de spanning als je in een achtbaan zit en als je niet meer weet wat er gaat gebeuren, en de adrenaline in de achtbaan. Met dieren heb ik niet zoveel, behalve als het een dierentuin is vol met cuteness van baby eendjes, panda's en kittens.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
In dit geval zal ik eigenlijk voor zon gaan, maar ik ben nog nooit op een skivakantie geweest dus ik weet ook niet hoe het daar is. Maar ik hou wel het meest van zon, ik ben niet zo'n winterfanaat al hoewel ik sleetje rijden stiekem hartstikke leuk vind.Wat is jou leukste vakantie-herinnering? 

Meestal heb ik na een vakantie wel een paar vrienden erbij gemaakt, en met 1 familie houden we nog steeds contact en dat vind ik toch wel een mooie herinnering. Verder vind ik reizen (en dan bedoel ik niet met een voertuig maar het land zelf) een herinnering zelf, bijvoorbeeld toen ik vorig jaar naar Dubai ging. Als je van het vliegveld afkomt zie je opeens BAM een hele mooie prachtige meest geweldige stad, en ik weet nog precies wat ik die vakantie allemaal heb gedaan omdat ik de vakantie zelf heel leuk vond.

Wat is jou minst leuke vakantie-herinnering? 
Het reizen met een voertuig dan. Vroeger was ik wagenziek, dus dat werd altijd een drama als we met de auto op vakantie gingen. Maar met het vliegveld zie ik het ook nog niet echt zitten, ik walg er echt van als ik om 2 uur 's nachts gewoon op het vliegveld sta te wachten terwijl ik ook gewoon in bed had kunnen liggen.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie? 
Frankrijk! We zouden misschien ook nog naar Parijs gaan, dus ik laat me verrassen. Ik ben dit jaar ook al in Londen geweest, en tot nu toe is Londen mijn favoriete stad. <3

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik denk een super koud land, of een land waar je levend verbrand. Voor mij moet het gewoon goede temperatuur zijn. En oorlogslanden zie ik ook niet zo zitten. Landen waar het lijkt alsof er een bom plaatsvond spreekt ook voor zich.

Dit was het weer! Dit was ook gelijk mijn eerste tag, ik vond het erg leuk om te doen! Neem hem over op je blog als je wilt!

Liefs Felina1 opmerking: