img> src="https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/03/9b/2d/f2/new-york-city.jpg"

woensdag 15 augustus 2012

Nail art: Fimo nails

Toen Gaby en ik vorige week naar de Velper Donderdagen waren geweest (dit is een hele grote markt in Velp) zagen we eindelijk waar we naar opzoek waren. Fimo canes! Heh, wat is dat nou? Fimo canes zijn hele kleine staafjes die je in plakjes moet snijden en die je dan op je nagels kan plakken. Er zijn fimo canes in de meest uiteenlopende dingen, zoals smiley's, fruit, verschillende merken, dieren, en nog veel meer! Fimo canes kan je kopen bij markten met nagelspulletjes en bij webshop's (bijv. Ebay)Wat heb je nodig? 
- Fimo canes ofcourse (ik heb zelf aardbei, limoen en meloen)
- Scherp mesje (als je nog jong bent, vraag toestemming aan je ouders!)
- Pincet
- Een glitter nagellak
- 2 dezelfde kleuren nagellak, een iets lichter, de ander iets donkerder
- Base + topcoat
- Bordje waar je op kunt snijden


Snij de fimo nu zo dun mogelijk. 

Excuses voor de beetje wazige foto. Dit is eigelijk nog wel een beetje te dik. De fimo moet zich een beetje aan de nagel aanpassen, als je een te dikke fimo hebt gaat het er ook sneller af. 

Tevreden met het resultaat? Dan gaan we nu verder naar de nagels.

 Lak eerst je nagels met de basecoat. Als dat droog is ga je de helft van je wijsvinger (of een andere vinger) lakken met de lichtste kleur. Als dit nog nat is ga je er met de donkere kleur overheen. Het hoeft helemaal niet netjes te zijn.


Als dit nog nat is vermeng je alles met een glitter topcoat. Plak de fimo er nu snel op! Als het echt droog is 'fixeer' je alles met een topcoat en je bent klaar!


Je kan natuurlijk ook alle nagels lakken in 1 kleur, zoals Gaby hier heeft gedaan. Het is maar net waar je zin in hebt!
Liefs Felina

2 opmerkingen:

  1. waar koop je die dingen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Excuses voor de late reactie, fimo schrijfjes kan je bij verschillende marktjes kopen, op ebay en soms bij drogisterijen als je geluk hebt.

      Verwijderen